усия ще разположи тактическо ядрено оръжие на територията на  Беларус,

...
усия ще разположи тактическо ядрено оръжие на територията на  Беларус,
Коментари Харесай

Путин: Русия ще разположи тактическо ядрено оръжие на територията на Беларус в началото на юли

усия ще разположи тактическо нуклеарно оръжие на територията на  Беларус, откакто специфичните уреди за предпазване са подготвени на 7-8 юли. Това разгласи съветският президент Владимир Путин на неофициална среща в Сочи с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, оповестяват международните организации, като означават, че това е първото пренасяне на такива нуклеарни оръжия от Москва отвън Русия след рухването на Съветския съюз.

През март Путин разгласи, че желае да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус - явно предизвестие към водения от Съединени американски щати боен съюз НАТО за поддръжката му за Украйна.

" По най-чувствителните въпроси, по които се договоряхме, всичко върви по проект ", сподели Путин на беларуския си сътрудник Лукашенко, когато обсъждаше с него по време на диалози в черноморската лятна резиденция на съветския водач в Сочи плануваното разполагане на нуклеарни оръжия, съобщи БНР.

" Подготовката на съответните уреди завършва на 7-8 юли и ние неотложно ще стартираме действия, свързани с разполагането на подобаващи типове оръжия на вашата територия ", сподели Путин, съгласно стенограма на изявленията му, предоставена от Кремъл.

От своя страна Лукашенко отговори: " Благодаря, Владимир Владимирович ".

Ядреният ход на Путин се следи от близко както от Съединените щати, по този начин и от техните съдружници в НАТО от Европа, както и от Китай, който неведнъж предупреждаваше против потреблението на нуклеарни оръжия в спора.

След рухването на Съветския съюз през 1991 година Вашингтон и Москва работиха интензивно, с цел да се върнат на Русия големия руски нуклеарен боеприпас, който след обаче това беше ситуиран в нови самостоятелни републики като Украйна, Казахстан и Беларус, припомня Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР